Приоритети: Ефективно взаимодействие между общинския и районния кмет

октомври 22, 2023

С кандидата за кмет на София Антон Хекимян посетихме различни части на район „Лозенец“, за да видим проблемите и да подчертаем необходимостта от добра комуникация, партньорство и взаимодействие между общинския и районни кмет за тяхното решаване. „Лозенец“ е район, който обединява квартали, пред които стоят различни задачи за решаване.

Anjelina-Toteva-Anton-Hekimyan-Prioriteti-za-Sofia

Искаме да върнем артистичния дух на Стария „Лозенец“ – с пазара Римската стена, с „Вишнева“, Семинарията, писателските улички. Да се насърчи тази култура, която жителите имат – зеленото мислене, свързано с търсенето на фермерски продукти от местни производители и подкрепата за малкия и семейния бизнес чрез пазаруването от малките квартални магазинчета. Ще разширим пазара „Римската стена“ – фермерите ще могат да използват и ул. „Старата стена“, а паркингите на УАСГ и Районния съд да могат да се ползват уикенда от фермери и граждани.

Нужни са повече зелени пространства – ще преговарям парковете на Семинарията и на резиденция „Лозенец“ да се отворят за гражданите. Ще се осигури бърз и лесен достъп до публичните паркове в района и около него.

Различни са проблемите в новите квартали в горната част на района. „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Кръстова вада“ не трябва да са без улици и паркинги. Необходимо е да се отделят средства за придобиване и изграждане на улици, тротоари и осветление. Да се построят многоетажни паркинги във всички квартали. И най-вече – да се изградят нови детски градини и училища, а старите да се разширят, където това е възможно. Вече сме идентифицирали подходящи парцели.

Трафикът там е невъзможен – понякога цял час не може да се излезе от квартала. Наред със създаването на инфраструктура, залагаме на развитие на метрото, довеждащ градски еко-транспорт от кварталите и пробиви – свързващи директно основни булеварди, което да облекчи движението.

Зоопаркът – един от най-посещаваните обекти в София, който също е в нашия район „Лозенец“, притежава сериозен потенциал за развитие. Включително и по отношение на провеждането на програми за работа с деца от училищата в района.

Но е необходимо да се подобри инфраструктурата, водеща към него – нов многоетажен паркинг за посетители и възможност, след работно време, да се ползва и от жителите на квартала. Изграждане на велоалеи за избралите екологичния и здравословен начин на придвижване – там, където инфраструктурата го позволява.

Можем да направим наистина много за район „Лозенец“!

https://anjelinatoteva.com/wp-content/uploads/2023/10/logo_builetina-blue-1.png
© 2023 Всички права запазени
Дизайн от Reflectico
Контакт
София, България
Как мога да помогна